top of page
  • Katedra hudby

SEMINÁR - Úvod do jazzovej improvizácie


Pozývame Vás na mimoriadnu prednášku a kurz Lorenza Kellhubera Úvod do jazzovej improvizácie (Einführung in die Jazzimprovisation), ktorá sa uskutoční v pondelok 16.04.2018 na Katedre hudby v miestnosti P210 v čase 09:00 - 12:00.


Lorenz Kellhuber je považovaný za mimoriadneho inštrumentalistu, skladateľa a improvizátora. V lete v roku 2014 sa stal prvým nemeckým hudobníkom, ktorý získal prvé miesto v renomovanej súťaži Jazz Piano Solo Parmigiani Montreux. V roku 2016 bol nominovaný na Jazz ECHO ako ,,nováčik roka“. V októbri 2017 vydal prvé sólové album ,,Live at the Montreux Jazz Festival“. Koncertuje v Európe, Južnej Amerike a v USA. Koncertoval na mnohých festivaloch: jazzový festival Montreux, jazzový festival Basilej, festival Getxo Jazz, jazzový festival Alto Adige, jazzový festival Mar Del Plata a Burghausen Jazz.Spolupracuje s hudobníkmi ako Lee Ritenour, Charles Lloyd, Eric Harland, Al Porcino, T.S. Monk, Ed Partyka a Ack van Rooyen.

Vo svojej technicky dokonalej a umelecky pôsobivej interpretácii spája jazz s prvkami klasickej hudby, blues, gospelu. Pedagogicky pôsobí na Hochschule für katholische Kirchenmusik und Musikpädagogik in Regensburg.

Najnovšie príspevky
bottom of page